De Malletgroep, een volwaardig slagwerkorkest

Onze Malletgroep staat sinds begin 2022 onder leiding van Marc Dufour en repeteert op vrijdagavond van 19.30 uur tot 20.45 uur in het Dommelhuis.
 
Deze groep bestaat uit ervaren slagwerkers en slagwerkers die gevorderd zijn in hun opleiding. Ze spelen stukken op alle soorten ritmische en melodisch slagwerkinstrumenten en geven regelmatig verrassende uitvoeringen. Diverse stijlen en complexe slagwerknummers worden dan gespeeld. De variatie is groot en de instrumentbeheersing is vlekkeloos. Dat slagwerk echt een passie is, blijkt wel uit het feit dat veel van de muzikanten van de Malletgroep ook het slagwerk binnen het Harmonieorkest, de Opleidingsharmonie, of zelfs de kapel de Bloaskaken verzorgen. Veelzijdigheid troef dus!
 
Ook de Malletgroep stond in 2017 op het podium bij de tweede uitvoering van Music in BlueNaast geweldig samenspel met de andere orkesten speelden ze ook enkele eigen nummers, waarbij ze een geweldige show neerzetten. In 2018 verzogde de Malletgroep een uniek Kerstconcert in de Genovevakerk in Breugel. Samen met het saxofoonkwartert Quad, enkele solisten op trombone en trompet en twee zangeressen brachten ze in een sfeervol ingerichte kerk bekende en minder bekende kerstnummers ten gehore.
 
In 2022 schitterde de Malletgroep samen met de Percussiegroep voor het eerst onder leiding van Marc Dufour tijdens het openingsconcert van het Dommelhuis en vervolgens nogmaals tijdens het Relatieconcert "Grand Merci".
 
 
Wil je meer weten of een keer komen kijken en luisteren, kom dan langs tijdens de repetitie op vrijdagavond in het Dommelhuis.
 
Bijgewerkt tot 01-12-2022