Onze Muziekopleiding: de basis voor een geweldige hobby

Muziek maken is een leuke en ontspannende hobby die je tot in lengte van jaren kunt blijven beoefenen. Misschien weet jij al precies welk instrument je wilt gaan bespelen. Of twijfel je nog tussen meerdere instrumenten. Of misschien weet je zelfs helemaal nog niet wat al die instrumenten voorstellen. Dat kan natuurlijk. Kom gewoon eens een keertje kijken en luisteren bij een repetitie, dan leggen we je ook meteen wat uit over de verschillende instrumenten (en misschien kun je zelfs al wat uitproberen). Kijk voor de repetitiemomenten van de verschillende orkesten maar eens op deze website onder het tabblad "Over PHEV". Je bent welkom bij het 'grote' Harmonieorkest of de Malletgroep, maar ben je nog jong dan is het leuker om te kijken bij de Opleidingshramonie, het Samenspeelorkest of de Percussiegroep.

 

De Muziekopleiding van PHEV

Met de start van het muziekseizoen 2020-2021 werken we voor onze muziekopleiding nauw samen met twee muziekscholen: 040Muziek voor de blaasinstrumenten en Rhythm Impact voor de slagwerkers. Beide muziekscholen werken uitsluitend met professionele docenten en bieden diverse mogelijkheden voor lessen en erkende examens tegen relatief lage kosten.

                

 

Het doel van onze opleiding is om je een geweldige muziekhobby te laten beleven. Daarbij leiden we je als leerling-muzikant op om ons Harmonieorkest en de Malletgroep op een kwalitatief aanvaardbaar niveau te brengen en te houden. Daartoe bieden wij gemotiveerde mensen (jong en oud) de gelegenheid om deel te nemen aan onze muziekopleiding. Heb je het instrument al redelijk onder de knie, dan kun je in overleg als snel instromen in een orkest en samen met anderen muziek gaan maken.

Je kijgt les van een gediplomeerde docent. Je voortgang wordt getoetst door middel van examens. Over de gehele opleiding kunnen vier diploma’ s behaald worden volgens de HaFaBra richtlijnen (A, B, C en D). Ieder diploma bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijkexamen.

 

De opleiding tot blaasmuzikant via 040Muziek

Op het moment dat jij je als blaasmuzikant aanmeldt bij PHEV, kun je van ons (zolang de voorraad strekt) een blaasinstrument in bruikleen krijgen.  Natuurlijk mag je je eigen instrument aanschaffen, maar dat hoeft dus niet direct als je begint met lessen. Als blazer meld jij je zelf dan ook aan bij 040Muziek met het Inschrijfformulier Son en Breugel. In overleg met 040Muziek start je dan met zo snel mogelijk met je muzieklessen. Als je slagwerklessen wil volgen, dan maak je gebruik van het PHEV-Inschrijfformulier.

Op de volgende instrumenten kun je via PHEV bij 040Muziek je blaasopleiding volgen en instromen in een orkest van PHEV:

- Houtblazers: Blokfluit, dwarsfluit, hobo, fagot.

- Koperblazers: klarinet, saxofoon, trompet, trombone, hoorn, bariton/tuba/euphonium.

 

De opleiding tot slagwerker door PHEV, uitgevoerd door Rhythm Impact

De slagwerkopleiding via Rhtyhm Impact kent een algemene basis tot en met het A-niveau. In het vervolg op dit basisniveau bieden we in overleg met de leerling een passende mix van ritmische en melodische muziek aan. In de slagwerkorkesten geven we in groepsverband uitvoeringen die aansluiten bij de lessen. Onze slagwerkleerlingen kunnen dan kiezen voor de

 
HaFaBra richting. Denk hierbij aan de kleine trom, timpani (pauken), melodisch slagwerk (marimba, xylofoon, vibrafoon) en multipercussion.

- Drums richting. Hierbij zal aandacht zijn voor elke gewenste stijl zoals pop, rock, latin of jazz - maar ook lezen, interpretatie, techniekstudie, ritmische oefeningen en improvisatie.

 

Kosten en voorwaarden

Benieuwd wat de kosten en voorwaarden zijn? De tarieven en voorwaarden van 040Muziek vind je op hun inschrijfformulier. De kosten voor de slagwerkopleiding van PHEV vind je onder het tabblad 'ledeninformatie' op deze site. Inschrijvingen, het inschrijfgeld en het bijbehorende lesgeld gelden voor de duur van een volledig cursusjaar. Opzegging van muzieklessen is mogelijk tweemaal per jaar en wel voor 1 juli en 1 januari.

Tip: Onze muziekopleiding wordt gesubsidieerd door de gemeente. Kijk op de site van de gemeente son en Breugel (www.sonenbreugel.nl), hoe je in aanmerking komt om de opleidinsgkosten flink te verlagen! Dit voordeel kan tot honderden Euro's per jaar schelen

 

Aanmelden als muzikant en/of leerling bij PHEV

Inschrijving als muzikant bij PHEV geschiedt door inlevering van zowel het volledig ingevuld en ondertekend inschrijfformulier, als het machtigingsformulier [overzicht formulieren], door de desbetreffende meerderjarige leerling of door de ouder of verzorger van de minderjarig leerling. Beide formulieren zijn te downloaden op deze website of zijn verkrijgbaar bij Freddie Louwers, bestuurslid van de Stichting Pro Honore et Virtute en belast met de sectie opleidingen. Je mag de ingevulde en ondertekende formulieren inscannen en mailen naar opleidingen@phev.nl, of opsturen naar onderstaand adres:
 
Freddie Louwers
Zuiderkruislaan 11
5694 LS Son en Breugel
 
 
Aanmelden voor de muzieklessen blaasinstrumenten bij 040Muziek
 
Inschrijving als leerling bij PHEV geschiedt door inlevering van het volledig ingevuld en ondertekend 040Muziek Inschrijfformulier Son en Breugel [overzicht formulieren] door de desbetreffende meerderjarige leerling of door de ouder of verzorger van de minderjarig leerling. Ook dit formulier is te downloaden op deze website of op de website van 040Muziek. Je mag het ingevulde en ondertekende formulieren inscannen en mailen naar: info@040Muziek.nl, of opsturen naar onderstaand adres:
 
040Muziek
t.a.v. Antoine van Rooij
Zandgroeve 2
5658 CE Eindhoven
 
 
Heb je interesse om een instrument te leren spelen en muzikant te worden bij de Harmonie van Son en Breugel, of heb je nog vragen? Dan kun je te allen tijde contact opnemen met Freddie Louwers via 06 - 4370 6947 of opleidingen@phev.nl.
 
 
Informatie bijgewerkt t/m 26-08-2020