Deelnemers

De sterren van het Koningsconcert 2023

Van het Koningsconcert maakt ons Harmonie samen met enkele artiesten een gewelidige belevingSpeciaal voor deze gelegenheid zal een combo het orkest ondersteunen. Het Harmonieorkest is bekend met dit soort grootse optredens. In 2017 voerde het Harmonieorkest het zeer succesvolle en unieke “Maestro Son en Breugel 2017" uit. In 2018 volgde de eerste editie van het Koningsoncert en de theatershow "Reis om de Wereld in 80 dagen". Groots was ook het openlucht bevrijdingsconcert “Remember September” in 2019. Zeer bedreven in zowel het meer klassieke Harmoniewerk als in het uitvoeren van lichte en moderne muziek, zorgt het orkest tijdens het Koningsconcert 2023 opnieuw voor een spectaculaire show. Onder leiding van dirigent Marc Dufour werken ze er hard aan om op 26 april voor u te knallen.

Maar wat is een feestelijke muziekavond zonder artiesten? Ook daar ligt de kracht van Pro Honore: samen muziek maken. Niet alleen als muzikant, maar juist in verbinding met andere talenten. We zijn dan ook verheugd dat we ook diverse lokale artiesten mogen verwelkomen op dit concert. Een mooie mix van ervaring, bekenden in Son en Breugel en nieuw talent dat zeker toe is aan dit podium. Jonge zangers en zangeressen die zo de krans krijgen om zich te presenteren en verder te ontwikkelen in hun grote passie: muziek. Stuk voor stuk hebben zij er enorm veel zin in om op 26 april onder de begeleiding van het Harmonieorkest het publiek op een muzikaal vuurwerk te trakteren. Lees hier welke kanjers dit jaar met het Harmonieorkest optreden.

 

Dirigent Marc Dufour

Marc Dufour is geboren en getogen in Oostende aan de Belgische kust. Hij begon daar zijn muziekstudies aan het Stedelijk Muziekconservatorium en behaalde er in 1988 de Regeringsmedaille voor slagwerk. Van 1988 tot 1996 studeerde Marc aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij een eerste prijs notenleer, een eerste prijs slagwerk en in 1996 het diploma Master in Music en een specialisatiegraad slagwerk behaalde. In datzelfde jaar werd hij ook laureaat van de gerenommeerde Belgische wedstrijd Tenuto.

Ondertussen was Marc sinds 1993 verbonden als slagwerker bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en werkte hij tot in 2013 als freelance slagwerker bij het huidige Antwerp Symphony Orchestra, het Symfonisch Orkest van Opera Vlaanderen en tal van andere Belgische orkesten en ensembles.
Sinds 2014 is Marc docent slagwerk aan de Academie Merksem (BE), Muziekschool Grensland (NL/BE) en de bij ons zo bekende slagwerkschool Rhythm Impact (NL). Naast actief musiceren is Marc sinds 2001 dirigent van diverse orkesten in België en Nederland. Van 2016 tot 2018 volgde hij nog de master-na-masteropleiding hafabra-directie aan de Academy of Music and Performing Arts te Tilburg. Momenteel is Marc dirigent van de Koninklijke Harmonie St.-Odrada uit Mol-Millegem (BE), het slagwerkensemble van de Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel (BE) en onze eigen Malletgroep van Pro Honore et Virtute uit Son en Breugel.
Sinds begin januari van dit jaar heeft Marc de rol van interim-dirigent van ons Harmonieorkest op zich genomen. Onder zijn leiding stoomt het orkest zich klaar voor dit geweldige Koningsconcert.
 
 

 

 

George Blanken

Deze muzikale duizendpoot woont in Heeswijk-Dinther en zijn grote hobby is natuurlijk muziek maken. Dat is ook niet verwonderlijk als je bedenkt dat hij leadzanger in verschillende bandjes is. Bekende namen als Crazy Cadillac, Chicken George, Memory Plane en de Expats Bigband om er maar enkele te noemen. Daarnaast zingt George ook regelmatig als zanger bij verschillende concerten, shows en evenementen. Naast al deze bandjes is George ook coach en begeleidt hij een hele groep van circa 50 mensen (kinderen en volwassen) die lid zijn van Music-Academy GLOW, de plek voor jong theatertalent. George zet zich voor hen in als docent op gitaar en zang. Het is altijd leuk, spannend en vooral leerzaam om mee te doen aan diverse projecten, zoals het Koningsconcert 2018. Voor George is het een grote uitdaging om met nieuwe mensen muziek te gaan maken en iets moois neer te zetten. Hij vindt het dan ook een hele eer om hiervoor gevraagd te zijn.

 

 

 

 

Susan Kranen
 
Susan is geboren en getogen in Eindhoven en sinds 2006 woont ze in Son. Als klein meisje stond Susan regelmatig te zingen op familieverjaardagen o.a. als een echte zangeres van ABBA. Toen Susan wat ouder was, zong ze in een koortje, later op de muziekschool en vervolgens in verschillende bandjes en ook op bruiloften. Zingen loopt dus als een rode draad door haar leven. Zelf zegt ze: “Ik krijg er energie van en ik kan in het zingen al mijn emoties kwijt. Zingen maakt mij een leuker mens. Al krijgen ze er thuis soms wel de kriebels van als ik de hele dag door zing.”
Een paar jaar geleden is Susan ook op de gitaar gestart, maar dit viel nog niet zo mee. Wel leverde dit een muzikale samenwerking met Kevin Bachus (wel bekend in ons dorp) op. Als akoestisch duo hebben ze o.a. gespeeld in La Sonnerie bij Lazy Sonnie Afternoon en wat later hebben ze een drummer en bassist gevraagd om samen te spelen bij Ons Dorp Live. Dat bleek de opmaat te zijn voor de band Mary Jane. De band speelt pop-rock covers en als tribute band spelen ze nummers van Alanis Morissette, een jeugdidool van Susan.
Onlangs heeft Susan ook een eigen song geschreven. Op Spotify is haar nummer “Ik geef me over” te beluisteren. Susan kijkt er naar uit om samen met Harmonie Pro Honore et Virtute een feestje te bouwen op Koningsnacht: “Ik vind het een eer om hieraan mee te mogen doen!”
 
 

 

 

Franklin van den Tillaart

Franklin is een muzikant uit Son en Breugel. Hij is een laatbloeier in de muziek. In 2011 waagde hij de sprong in het diepe als gitarist/zanger bij de Sonse band De Drie Vraagtekens. Met hen heeft hij inmiddels de nodige “vlieguren” gemaakt en zingt hij tot op de dag van vandaag nog steeds met groot plezier. In de afgelopen jaren speelde hij daarnaast in diverse andere bandjes, zoals Suddenly, Stijlloos en Old Grey & Restless, allen met roots in Son en Breugel. Momenteel is hij leadzanger/gitarist bij Caponata, een verzameling geroutineerde muzikanten, ontstaan als huisband van La Sonnerie. Franklin vindt het een eer en kijkt er ontzettend naar uit om samen met het Harmonieorkest van Pro Honore et Virtute het podium te mogen betreden.

 

 

Maya Dufour

Maya Dufour is een 22-jarige Antwerpse violiste met roots in Zweden en Finland. Opgegroeid in een muzikale familie speelde ze haar eerste noten al op 3-jarige leeftijd. Momenteel studeert ze aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In het dagelijks leven is ze muziekpedagoge, een beroep dat ze met hart en ziel uitoefent. Ze houdt ervan om haar liefde voor muziek door te geven aan mensen van alle leeftijden. Als violiste heeft Maya al op menig internationaal podium heeft gestaan. Toch ziet ze enorm uit naar het samenspelen met het Harmonieorkest bij ons Koningsconcert.

 

Marsha van der Aa

Marsha van der Aa is geen onbekende voor de meeste mensen in Son en Breugel die van muziek houden. Ze heeft met o.a de band Old, Grey & Restless op vele podia in ons dorp gestaan. Geen stijl is haar vreemd. Of het nu gaat om een rock, disco of Motown classic of een power ballad, Marsha maakt het haar passend. De laatste jaren heeft ze zich vooral achter schermen bezig gehouden met het begeleiden van jong talent tijdens onder meer de Sonse zittingsavonden. Op het podium staan met de harmonie stond al jaren op haar verlanglijstje en ze is dan ook heel dankbaar dat ze is gevraagd voor deze editie!

 

 

Tijn Luijben

De 23 jarige Tijn Luijben is geboren en getogen in Son en Breugel. Muziek heeft altijd een grote rol in zijn leven gespeeld. Het luisteren, maken en zelf schrijven ervan is een grote passie van hem. Tijn heeft op het podium gestaan met zijn rockbandje Black Tied Shoes en ook als solist met zijn akoestische gitaar en zijn eigen geschreven liedjes. Tijn studeert dit jaar af aan de Toneelschool en daarmee begint zijn carrière als acteur en theater maker. Tijn vond het een geweldige ervaring om tijdens het bevrijdingsconcert Remember September in 2019 met de harmonie op het podium te stralen. Hij kijkt er dan ook enorm naar uit om weer samen het publiek te vermaken bij deze editie van het Koningsconcert.