De Opleidingsharmonie, een kweekvijver van talent

Onze opleidingsharmonie is een leuke club enthousiaste, voornamelijk jonge, muzikanten, die allemaal deel uitmaken van de muziekopleiding van Pro Honore et Virtute. Alle leerlingen die hun A-diploma hebben gehaald mogen mee gaan spelen in de Opleidingsharmonie. De Opleidingsharmonie geldt als het voorportaal voor het Harmonieorkest. Het doel is dan ook om de leeerlingen muzikaal te ontwikkelen voor de logische stap naar het Harmonieorkest. Onze Opleidingsharmonie staat sinds november 2020 onder leiding van dirigent Marly Sengers.

Wekelijks wordt er zeer enthousiast gewerkt om het gevarieerde repertoire onder de knie te krijgen. Onze Opleidingsharmonie repeteert elke donderdagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur in het Dommelhuis in Son.

Onze Opleidingsharmonie treedt zelfstandig naar buiten en geeft regelmatig concerten in het dorp en de regio. Naast het maken van muziek organiseren we ook andere activiteiten om de onderlinge band te versterken en muziekmaken vooral ook leuk te laten zijn. Hierbij betrekken we de leden van de Opleidingsharmonie zoveel mogelijk zelf. Net zoals bij de keuze van de te spelen stukken door het orkest. Op het repertoire staan zowel klassieke harmoniewerken maar ook veelal lichte stukken zoals bijvoorbeeld in het genre pop- en filmmuziek.

 

 

Zowel 2012 als 2017 waren hoogetepunten voor onze Opleidingsharmonie. Samen met de andere Jeugdorkesten van Pro Honore vormden zij de kern van het concert Music in Blue. Dit zeer sucesvolle concert uitgevoerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan kreeg in 2017 een nog groter vervolg met Music in Blue 2017. In een bomvolle sporthal De Bongerd was het een schitterende show van muziek en zang door lokale talentvolle artiesten. Wil je dit nog eens terug zien? Klik dan op de link of kijk elders op deze site voor een terugblik naar dit prachtige concert.

In 2022 schitterde onze Opleidingsharmonie in september tijdens het Schoolpleinconcert op het plein van de Stoklandschool. Voor meer dan 400 ouders, grootouders en buurtgenoten speelden ze samen met leerlingen van de school. Tijdens het Dorpsconcert in november 2022 vervoerden ze een volle foyer in het Dommelhuis.

Ook de repetities van de Opleidingsharmonie zijn vrij toegankelijk. Ga gerust eens kijken in het Dommelhuis als je belangstelling hebt. Misschien is samen muziek maken op het instrument van jouw keuze ook echt wel iets voor jou. Je bent van harte welkom.

 

 

 

Informatie bijgewerkt t/m 01-12-2022