in memoriam Nell van Doleweerd

2 januari 2023

In Memoriam Nell van Doleweerd

Voormalig voorzitter Harmonie Pro Honore et Virtute

 

Eind vorige week bereikte ons het trieste nieuws dat Nell van Doleweerd is overleden. Gedurende haar leven was Nell zeer actief in ons dorp. Zo was Nell wethouder en onder meer actief in het carnavalsleven. In de politiek bleef Nell trouw aan Dorpsvisie, met zelfs een plek op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van de Gemeenteraad 2022.

Harmonie Pro Honore et Virtute kent Nell vooral als voorzitter, een functie die ze tot 2007 enkele jaren heeft bekleed. In die tijd nog met het Vestzaktheater en de Harmonie gezamenlijk als stichting onder één bestuur. Ook na haar periode als voorzitter is Nell altijd betrokken gebleven bij de Harmonie en zagen we haar regelmatig als enthousiaste bezoeker van onze concerten, of tijdens de repetities in het Vestzaktheater. Als trouwe “Vriendin van de Harmonie” was ze altijd bij de Grand-Merci concerten.

In 2017 was Nell een van de dirigenten tijdens het Maestro-concert . Als voormalig voorzitter had Nell wel een idee hoe lastig het is om als dirigent voor een groot orkest te staan. Vandaar dat ze ook wat bedenktijd nodig had toen haar de vraag werd gesteld of zij een van de zes Maestro’s zou willen zijn. Nell vertelde: “Ik dacht bij mezelf, waarom komen ze nu bij mij terecht? Maar ik draag de harmonie een heel warm hart toe. Ik denk dat we als dorp trots mogen zijn op zo’n geweldig orkest, dus vandaar dat ik toch volmondig ja heb gezegd op dit verzoek. Ik vind het heel spannend, maar ik hoop dat ik me er met hulp van het orkest goed doorheen sla.”

Nell deed het geweldig en met geheel haar eigen stijl dirigeerde ze “Morgenstimmung” uit de Peer Gynt suite van Edvard Grieg en het overbekende “You’ll never walk alone”. Zichtbaar genoot Nell van haar momenten als Maestro op de bok en ook het publiek was lovend over haar optreden.

Met Nell verliezen we een zeer betrokken PHEV’er en trouwe fan van de Harmonie. We gaan haar missen.

Onze gedachten zijn bij haar familie en dierbaren.Wij wensen hen heel veel kracht met dit verlies.

 

Muzikanten, vrijwilligers en bestuur van Harmonie Pro Honore et Virtute